Olemme Åren reissulta palaamisen eli maaliskuusta alkaen kierrättäneet muovia. Matkalla sinne keskustelimme Mia-Marin ja Pasin kanssa aiheesta ja he innostivat meidätkin ko. puuhaan.

Päätöksen jälkeen ihmetykseni oli valtaisa, sillä jo paluupäivän iltaan mennessä olimme keränneet ensimmäisen muovikassillisen muovijätettä! Sitä on siis aivan joka paikassa!

Jonkin aikaa päätöksemme jälkeen hankimme Biltemasta kolmen kappaleen jätteidenlajittelukassisetin, joiden avulla niitä on kätevä kuljettaa keräyspisteisiin. Muovin lisäksi setissä on kassi kartonkeja ja lasitavaraa varten.

Muoviherätyksemme jälkeen olemme muutenkin tarkastelleet jätteitämme ja sen johdosta nk. normaalin sekajätteen määrä on pudonnut dramaattisesti! Roskiksemme tyhjennetään kahden viikon välein ja toisinaan saamme erikseen muistuttaa itseämme täyttämään se. Ehkä pitäisi harventaa väliä…?

Muutoinkin meillä kyllä pyörii tämä roskien kierrätys melko mallikkaasti, kun

  • ruuantähteet kompostoidaan niin pitkälle talveen kuin mahdollista,
  • osa pahveista menee saunan tai takan pesään kierrättämisen sijaan,
  • lasi- ja metallipurkit kierrätetään ja
  • sanoma- ja aikakauslehdet viedään pari askelta portinpielestä olevaan paperikeräysastiaan.

Olen myös tyytyväinen keräyspisteisiin, joita on melko lähellä kotiamme kaksi: Ravattulan K-Citymarketin ja Itäharjun Prisman pihalla. Jännityksellä odotan, tuleeko upouuteen, Hämeentien ja Tammitien risteykseen valmistuvan K-Marketin pihalle kierrätyspömpeleitä.

Kaiken edellä mainitun lisäksi olen jo parikymmentä vuotta myynyt ja lahjoittanut itselleni turhia tavaroita ja vaatteita pois. Minulla on jo kaikkea ihan riittämiin ja edelleen vähän liikaakin.

Ei muuta kuin ilolla kierrättämään!