Istun Silja Galaxyn hytissä 8317. Olen matkalla Tukholmaan, josta lähtee tällä samalla laivalla rockristeily Sto-Tku-Sto. Juu tiedän. Kuulostaa älyttömältä, mutta mitäpä sitä ei ihminen tekisi nähdäkseen samalla reissulla Mustaschin, Backyard Babiesin, Sparzanzan ja Hardcore Superstarin. Plus joukon minulle vielä toistaiseksi tuntemattomia ruotsalaisia rokkibändejä.

Viikonpäivä on torstai ja laiva on tosi hiljainen. Matkustajia ei tosiaankaan ole paljon. Muutamia lapsiperheitä ja työporukoita. Ei ole ruuhkaa. Illalla on toisin…

Ihanaa voida pitää pari arkivapaata. Rynkkistreenien myötä elämä on muuttunut niin kovatahtiseksi, että viikonloppu ei tunnu riittävän kaikesta palautumiseen ja lepäämiseen. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta illatkin menevät niin hurjaa vauhtia, varsinkin, kun on jo niin pimeääkin. Toivon mukaan menee tämä talvikin tästä vauhdilla ja päästään pian kevääseen. Fillaroimaan ulos, treenaamaan koitostamme varten.

Tämän vapaapäivän aion käyttää hytissä löhöämiseen, äänikirjojen kuunteluun, telkkarin katsomiseen, päikkäreihin (vaikka ne eivät normaalisti kuulu ikinä suunnitelmiini, mutta kun on pakko jaksaa illalla noi bändit katsoa) ja ylipäätään vaan olemiseen. Eilinen tiukka fustratreeni tuntuu jännästi yläreisissä edessä ja takana, samoin torsossa, mikä on HYVÄ asia. Erinomaista! Muilta osin treenit jää loppuviikolta väliin, mutta enköhän mä muutaman rokkiaskeleen ota illalla, sen verran kova setti luvassa. Kuluu sitä siinäkin muutama kalori, rokatessa.

Kävin a la cartessa aamiaisella heti laivaan tullessani, joten hetkeen ei ole nälkä… Ajattelin kohta käydä tsekkaamassa kauppojen tarjonnan ja tulla sitten jatkamaan tätä oleilua. Ennen kuin tullaan Tukholmaan, käyn syömässä, ettei tartte sitten rynniä muiden rokkareiden kanssa taistelemaan paikasta. Huomiseksi otin brunssin klo 11, tarjoillaan Happy Lobster -ravintolassa. Ihanaa, että saa nukkua vähän pidempään. Loistava ratkaisu!

Niin, se paluumatka. Olisin muuten tullut suoraan samalla laivalla pe-iltana kotiin, mutta  reittimatka Sto-Tku olis maksanut kaikkein halvimmalla hytilläkin yli 240 €!!! Tuli halvemmaksi jäädä yhdeksi yöksi Ariadneen ja tulla lauantaina aamulaivalla A-luokan hytissä takaisin. Metkaa tämä hinnoittelupolitiikka. Ehkä olis tullut halvemmaksi ottaa risteily ja jättää sitten se paluumatka käyttämättä, mutta se on nyt myöhäistä rutista siitä. Tuleepahan oltua sekin päivä tekemättä mitään. Onneksi mä oon siinä jo aika hyvä.

Sunnuntaina mennään pitkästä aikaa Rikun vanhempien luokse syömään, kun Jussi täytti eilen vuosia. Säästyy kokkaamiselta sunnuntaina, mitä nyt eväitä täytyy ehkä tehdä ensi viikoksi. No, se on sen ajan murhe.

Nyt kaupoille!