Takana on vajaa kuukausi Team Rynkeby -treenielämää. Jos kaikissa treeneissä käyn, on viikon ainoa vapaapäivä tiistai. On varottava, ettei mene överiksi, on oltava järkevä ja kuunneltava itseään ja kehoaan. Laakereillaan ei kuitenkaan ole varaa levätä, sillä peruskunto rakennetaan talvella!

Treeniviikkoni näyttää tältä:

  • Maanantai: sauvakävelyä Mia-Marin kanssa 1,5-2 h
  • Tiistai: vapaa
  • Keskiviikko: fustra 1 h
  • Torstai: spinning 2 h
  • Perjantai: lihaskunto- ja voimatreeni 1,5 h
  • Joka toinen lauantai: peruskuntokävely 4 h
  • Sunnuntai: spinning 1,5 h

Ensi alkuun söin fustra-ohjeen mukaisesti, jossa hiilareita on lounaalla ja päivällisellä 50 g kummassakin. Ihmettelin omaa väsymystäni, kunnes kysyin Merjalta (fustraohjaajani) pitäiskö ruokavaliota tarkistaa. Hänen ohjeensa mukaan lisäsin hiilareita reilusti ja nyt jaksaa painaa! Sen tosin huomaan, että ikä ei tule yksin. Esimerkiksi torstain spinningissä alan vasta ekan tunnin jälkeen olemaan lämmin ja treenimoodissa. Sama koskee noita pitkiä kävelylenkkejä. Olo on kuin dieselillä, mutta silti tuntuu tosi hyvältä!

Ensimmäinen neljän tunnin peruskuntokävely oli kyllä melkoinen koettelemus…. vauhti ei ollut hitaimmasta päästä ja jaloissa todella tuntui, samoin lantiossa. Munkkikahvin jälkeen liikkeelle lähtö oli yhtä tuskaa. Ja sitte sain vielä sen hermeettisen vesikellon jalkaani… Onneksi ei ollut kovin kivulias, mutta suojata sitä kohtaa kuitenkin täytyy, ettei tule uudelleen.

Lauantaina käveltiin ristiin rastiin Turkua porrastellen. Kävelyyn meni aikaa parisen tuntia, mutta portaita oli todella paljon… Oli silti aika hauskaa, sillä eteen tuli paikkoja, joiden olemassaolosta en ole ollut edes tietoinen. Ja treeni oli kyllä tehokas, tuntui jaloissa ja pyllyssä.

Tää Team Rynkeby -homma on kyllä jännä projekti! Olen ihan innoissani! Todella paljon sitoo ja vie aikaa (anteeksi, ystäväni!), mutta jokainen osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan. On perhettä ja reissutyötä ja kaikenlaisia reissuja. Muiden innoittamana avasin oman keräyksenkin Sylvalle. Heti sain neljä lahjoitusta, mutta sitten se selvästi hautautui somen syövereihin. Ttäytyy siis muistuttaa siitä aika ajoin. Asetin tavoitteeksi 0,50 €/poljettava km. Ei mielestäni paha. Tästä lahjoittamaan. 

Porukkakin alkaa tulla tutuksi, mikä tietysti helpottaa yhdessä treenaamista. Jutut ja naamat tulevat talven mittaan tutuksi. Fillarit tulevat maaliskuun alussa (kuvassa keltainen menopelimme, joka siis on kaikkien joukkueiden osallistujilla täsmälleen sama), ja toivon mukaan kevät tulee aikaisin. Ennen Pariisiin lähtöä täytyy nimittäin pyöräillä 2500 km… Ei mikään pieni lukema. Ja siihen vielä päälle se 1300 km itse kohteeseen. Taidan olla työpaikan kilometrikisassa omilla lukemillani ensi vuonna :-).